Obiective de interes

In perioada interbelica, arhitectura eleganta si elita sofisticata a orasului i-au castigat numele de “Micul Paris”. Turisti din intreaga lume vin aici sa admire spectacolul visual oferit de arhitectura si cultura sa istorica aflate intr-o adevarata perioada de renastere. Cu nenumarate muzee, teatre, o sala de opera, sali de concerte, galerii de arta si librarii minunate, Bucurestiul reflecta amestecul mostenirii culturale provenite de la vechea aristocratie romana educate in Franta. Hotelul Orhideea Residence & Spa se afla la 15 minute de centrul vechi si poti ajunge cu usurinta si la multe alte obiective importante ale orasului.

PARCURI SI GRADINI

Gradina Cismigiu

Cea mai veche si romantica gradina a Bucurestiului, Cismigiul este aranjat in stilul classic al gradinilor englezesti, un rai plin de copaci, pajisti, flori si lacuri. Peste 30.000 de specii de plante si copaci au fost aduse din muntii Carpati, iar nenumarate plante exotice au fost transportate din gradinile botanice de la Viena. cismigiu

Parcul Herastrau

Unul din cele mai potrivite locuri pentru relaxare, Parcul Herastrau este si cel mai mare din Bucuresti. Cu numeroase terenuri de sport, cafenele si restaurant, locuri de joaca pentru copii, gradini tematice (gradina japoneza, Insula Trandafirilor, Expo Flora) si superbul Muzeu al Satului, parcul Herastrau este una din principalele atractii ale orasului.

Gradina Zoologica Baneasa

Situata la 10 km in nordul orasului, in zona de sud a Parcului Baneasa, Gradina Zoologica din Bucuresti este inconjurata de densa Padure Baneasa.

Gradina Botanica

O oaza de liniste si relaxare, dar si centru de cercetare si educatie pentru Universitatea Bucuresti, Gradina Botanica gazduieste peste 10.000 de specii de plante. La intrarea in parc se afla si Muzeul Gradinii Botanice.

ATRACTIILE ORASULUI BUCURESTI

Arcul de Triumf

Versiune mai mica a celui din Paris, Arcul de Triumf comemoreaza Victoria armatei romane in Primul Razboi Mondial. Arcul de Triumf, in varianta pe care o vedem in zilele noastre, a fost construit intre anii 1935 si 1936 de catre arhitectul Petre Antonescu. cismigiu

Ateneul Roman

Ateneul Roman este situate chiar in spatele hotelului Lido, pe strada Franklin. Inaugurat in anul 1888, Ateneul este unul din obiectivele arhitecturale si culturale ale orasului. Cu o acustica exceptionala, Ateneul Roman este sediul Filarmonicii George Enescu, cu o traditie de peste 130 de ani.

Stadionul National “Lia Manoliu”

Cu o capacitate de 55.600 de locuri, dotata cu 40 de loje VIP, Arena Nationala gazduieste cele mai importante evenimente sportive, competitii si concerte. In anul 2012, finala UEFA Europa League a fost organizata pe acest stadion iar cu aceasta ocazie peste 52.347 de suporteri au fost prezenti.

Sala Palatului

Localizata la 5 minute de mers pe jos de Hotelul Lido si construita in anul 1960, Sala Palatului a gazduit in perioada comunista congresele Partidului Comunist. Astazi, Sala Palatului este locul de desfasurare pentru numeroase concerte si expozitii.

Teatrul National

Cladirea in stil baroc a fost inaugurate pe 31 Decembrie 1852, dar din pacate a fost distrusa complet in timpul bombardarii Bucurestiului de catre aviatia Luftwaffe, in August 1944. Cladirea actuala a Teatrului National a fost folosita din 1973 si reconstruita intre anii 2010 si 2014, ca cea mai mare cladire ce gazduieste un teatru din Europa.

Palatul si Catedrala Patriarhala

Situata pe Dealul Mitropoliei, catedrala este un edificiu civil si religios aflat in functiune, contruit intre anii 1656 si 1658 de catre Printul Valahiei Serban Basarab. In 1862, prim ministrul roman Barbu Catargiu a fost asasinat in timp ce trasura sa deschisa trecea prin fata catedralei.

Centrul Vechi

Centrul Vechi al orasului Bucuresti este un amestec de istorie, cultura locala, viata de noapte, o zona de distractie si petrecere a timpului liber pentru localnici. O mare parte a monumentelor istorice ale orasului se gasesc in aceasta zona, deci nu uitati sa includeti pe lista de obiective de vizitat Biserica Stavropoleos, Hanul lui Manuc, Hanul cu Tei sau Palatul Bancii Nationale

MUZEE:

Muzeul Satului – Dimitrie Gusti

Adresa: Soseaua Kiseleff, 28-30, Telefon: 021 317 91 10

Web: www.muzeul-satului.ro

Muzeul Palatului Cotroceni

Adresa: Bulevardul Geniului, nr 1, Telefon: 021 317 31 07

Web: www.muzeulcotroceni.ro

Muzeul National de Arta

Adresa: Calea Victoriei 49-53, Telefon: 021 313 30 30

Web: www.mnar.arts.ro

Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa

Adresa: Soseaua Kiseleff, nr 1, Telefon: 021 312 88 26,

Web: www.antipa.ro

Muzeul National de Arta Contemporana

Adresa: Strada Izvor, 2-4, Palatul Parlamentului, aripa E4, Telefon: 021 318 91 37

Web: www.mnac.ro

Muzeul Taranului Roman

Adresa: Soseaua Kiseleff, nr 3, Telefon: 021 317 96 60

Web: www.muzeultaranuluiroman.ro

Palatul Parlamentului

Sediu al Palamentului Romaniei, cea mai faimoasa cladire a perioadei comuniste este una din cele mai impresionate dar si controversate constructii din lume. A doua cladire administrativa ca marime dupa Pentagon, Palatul Parlamentului gazduieste Senatul si Camera Deputatilor impreuna cu 3 muzee si un centru international de conferinte.

Adresa: Strada Izvor, 2-4 Telefon: 021 402 14 28 / 021 312 17 80

Web: www.cdep.ro/cic

GHID DE CUMPARATURI IN BUCURESTI

Mai jos sunt enumerate principalele centre comerciale ale Bucurestiului, dar puteti gasi zone de cumparaturi si pe Bulevardul Magheru, precum si magazine ale unor branduri de lux pe Calea Victoriei. Puteti achizitiona suveniruri de o frumusete unica, precum articole de imbracaminte brodate manual, oua de Pasti incondeiate, covoare, obiecte de ceramica sau sculptate in lemn si icoane. Toate acestea pot fi gasite atat la Muzeul Taranului Roman cat si la majoritatea magazinelor din cadrul Muzeului Satului. Galeriile de antichitati de pe Calea Victoriei si din zona Centrului istoric sunt de asemenea o atractie pentru colectionari. In Romania, cota de TVA este 19% si este inclusa in toate preturile afisate in magazine (in caz contrar veti fi anuntat). Pentru cumparaturile ce depasesc suma de 175 Euro, turistii din tari non-EU pot cere formularul de recuperare a TVA-ului, disponibil in majoritatea magazinelor.

Principalele centre comerciale din Bucuresti sunt:

  • Unirea Shopping Centre Piata Unirii nr 1
  • Baneasa Shopping Centre Soseaua Bucuresti – Ploiesti, 42 D
  • Promenada Mall Bucuresti Calea Floreasca, nr 246B
  • Bucuresti Mall Calea Vitan, 55-59
  • ParkLake Shopping Centre Strada Liviu Rebreanu, nr 4
  • Mega Mall Bd Pierre de Coubertin, nr 3-5
  • Afi Palace Cotroceni Bd General Vasile Milea, nr 4
  • Plaza Romania Bd Timisoara, nr 26
  • Mario Plaza Shopping Centre Calea Dorobantilor, nr 172

Atracţii

Restaurante

Transport