Prezentare

Despre Bucuresti

Bucureştiul, capitala Romaniei, este cel mai mare oraş şi principalul centru politic, administrativ, economic, financiar, bancar, educaţional, ştiinţific şi cultural al tarii.

Fiind a sasea capitala europeana dupa marime, Micul Paris ofera o multitudine de variante pentru a-ti petrece timpul liber. Desi recunoscut pentru viata de noapte, Bucurestiul este un oras ce trebuie decoperit prin plimbare, oferind numeroase obiective turistice, fiind totodata si centru de cumparaturi.

OBIECTIVE TURISTICE

Arcul de triumph

Ateneul Roman – construit dupa planurile arhitectului francez Albert Galleron in stil neoclasic si baroc cu aspectul unui templu cu sase coloane frontale

Palatul Parlamentului (Casa Poporului) construit intre 1984-1989, este cea mai mare si mai grandioasa constructie din Europa, ocupand locul doi in lume dupa cladirea Pentagonului din Washington si locul trei in lume din punct de vedere al volumului, dupa cladirea de la Cape Canaveral (SUA), in care se monteaza navetele spatiale americane

Palatul Patriarhiei ridicat intre 1656-1658

Palatul de Justitie construit intre 1890-1895, in stilul renasterii franceze

Palatul Ghica construit in 1882 in stil neoclassic

Palatul Stirbei (1835) in stil neoclassic

Palatul Sutu construit intre 1833-1834, in stil neogotic

Parcul Cismigiu

Parcul Herastrau

CUMPARATURI

Calea Victoriei poate oferi o experienta completa pentru pasionatii de cumparaturi. Branduri internationale si de lux au reprezentante pe unul dintre cele mai vechi bulevarde ale Bucurestiului.

DIVERTISMENT

Centrul vechi al orasului, cunoscut si sub denumirea de Lipscani, este noul pol de atractie al Bucurestiului, atragand in fiecare seara mii de romani si turisti straini. In prezent exista peste 140 de localuri pentru toate gusturile, incepand de la bistrouri, cafenele, pana la pub-uri, baruri si restaurante. Nu credem ca există expat sau turist străin care să nu fi petrecut o măcar o seară pe străzile zonei pietonale Lipscani.