Prezentare

Angajamentul nostru de dezvoltare durabila

Orhideea Residence & Spa – primul hotel verde din Bucuresti care isi compenseaza emisiile de CO2

Orhideea Residence & Spa, cel mai mare Aparthotel și Spa din București, a semnat un contract cu Allcot Group din Elveția pentru a măsura și compensa emisiile sale anuale de gaze cu efect de seră.

Emisiile globale de gaze cu efect de seră au crescut atingand un nivel fara precedent, în ciuda eforturile globale de reducere a acestora. Cea de a treia parte a raportului referință privind schimbările climatice emis o dată la șapte ani de către Organizația Națiunilor Unite arată că emisiile rezultate in urma activităților umane din aceste gaze nocive sunt de vina pentru incalzirea globala, inregsitrand o crestere mult mai mare între anii 2000 și 2010 decât în oricare dintre cele trei decenii anterioare.

Măsurarea amprentei de carbon și compensarea emisiilor de CO2 este o parte componentă a unei strategii mai ample a Aparthotelului Orhideea Residence & Spa, de dezvoltare durabila, care a implicat deja înlocuirea becurilor incandescente cu cele cu LED-uri, cu un consum redus de energie, precum și sortarea deșeurilor și îmbunătățirea utilizarii hârtiei în cadrul companiei.
Toate aceste acțiuni cumulate, realizate de către unul dintre cele mai importante centre de cazare cu spa din România, au rezultat intr-o cantitate de 15 kg CO2e pe noapte, ceea ce înseamnă mai puțin de jumătate din media națională românească a emisiilor de CO2 pentru hoteluri.

În 2014, Orhideea Residence & Spa a generat în atmosferă o cantitate de 418 tCO2e (tone de dioxid de carbon sau echivalent), în principal datorită consumurilor de energie electrică și termică.

Acest obiectiv de reducere a emisiilor de CO2 este o parte a dorinței de a crește confortul clienților noștri. Orhideea Residence & Spa este cel mai mare Apartahotel și Spa din București. Cel mai mic apartament este de aproximativ 80 mp și cel mai mare are peste 300 mp. Pentru clienții responsabili, dimensiunea mare a acestor camere poate cauza disconfort intelectual. Cu toate acestea, atunci când știi că amprenta de carbon legată de șederea ta, fie ea in scop de business sau de vacanța, a fost compensată de hotel, sejurul la hotelul nostru devine mai atractiv. Prin urmare, am ales să investim în acest proiect de compensare a emisiilor de carbon generate de Orhideea Residence & Spa pentru confortul clienților, dar și dintr-un spirit avangardist

– a declarat Dragoș Penca, administrator la Orhideea Residence & Spa.

Proiectul ales de Orhideea Residence & Spa pentru a compensa emisiile inevitabile de gaze cu efect de seră este un proiect forestier, care protejează pădurea, dar și fauna din zona respectivă. Strategia „emisii de carbon zero” a fost implementată în România cu ajutorul Carbon Expert, partener oficial Allcot pentru Europa de Est.